KISSANI

Bellis ja Vanda
Bellis ja VandaTäältä löydät pienet tiedot ja kuvaukset kaikista kissoistani.

Viola

GIP FI*Witsarin Zastava, punatäplikäs bicolour (d 03 24) kastraatti naaras. syntynyt: 17.2.2017

Viola on tämän lauman ehdoton pomo. Violalle ei ryttyillä, jos hän haluaa parhaan pedin niin hän sen myös saa, pelkkä tuijotus usein riittää ja lauman toinen jäsen siirtyy pois.

Violan kanssa ollaan käyty useasti näyttelyissä, Viola ei häiriinny hälinästä, ei automatkoista. Viola on kaikkien kaveri ja aina ovella vastassa kun tulee vieraita. Ulkona valjastelu on myös mukavaa ja jännää, koirat ei pelota vaan kiinnostaa kovasti, Viola marssisi vaikka maailman ääriin valjasretkillä ellen rajoittelisi vähän.

Violan turkinlaatu on upea! Ja täydessä talviturkissa Viola on varsin näyttävä ilmestys. Kesäturkin aikaan Viola alkaa muistuttaa enemmän nuorta kollia, jonka kroppa ja pää kasvavat eri tahdissa.  Viola on  luonteeltaan hyvin rohkea ja rauhallinen, näyttely pesut ja kynsienleikkaamiset sujuvat mukavasti.

Vanda

PR FI*Witsarin Wartburg, punatäplikäs valkea (d 09 24) kastraattinaaras, syntynyt 17.2.2017

Vanda on Violan sisko, sisaruksista se fiksumpi, Vandalle kaikki älypelit joihin raksut on laitettu tuntuvat olevan aivan liian helppoja. Vanda on myös peto, mikään ötökkä joka sisälle eksyy ei jää pyydystämättä alta aika yksikön.

Vanda ei tykkää matkustaa autossa, jos vieressä on sisko niin silloin lyhyt matka vielä menee. Vandan kanssa jätimme siis näyttely uran aika alkuun. Vanda tulee aina katsomaan vieraita, vaikka ensin katsotaan hetki kauempaa ja tarkkaillaan ennen kuin annetaan rapsuttaa. Vanda on sylikissa ja antaa mukavasti kammata turkkiaan, joka pysyy ympärivuoden varsin tasaisen mittaisena. Kynsien leikkaus taas on Vandan kanssa varsinainen operaatio! Vandan turkki ei laadultaan ole aivan Violan tasoa, mutta turkki on hyvin tasapainoinen ja Vanda onkin useamman ajan vuodesta siskoaan näyttävämpi.

Bellis

IP FI*RockyHill´S Peacepipe of Flash, kilpikonnasavu valkea (fs 09), kastraattinaaras, syntynyt: 28.2.2019

Bellis on ensimmäin hopea/savu värinen kissani, näihin ihastuin kun näyttelyissä oli tullut käytyä jonkin aikaa. Jo Belliksen kohdalla oli harkinnassa kasvatuksen aloitus, mutta aika ei ollut vielä oikea. Belliksen kanssa on käyty näyttelyissä, kovasti vain jännittää esiintyminen neitiä välillä ja selvästi tarvitsee mukaan näyttely retkille Violan tai Cannan.

Bellis rakastaa kampaamista, riittää kun kamman ottaa käteen niin hyppää syliin.  Belliksen turkin laatu on varsin hyvä savukissalle, pituutta turkkiin tulee myös hyvin ja savu väri erottuu hyvin. Bellis olisi varsin upeaa esiteltävää näyttelyissä jos olisi hieman esiintymishaluisempi.

Bellis on ehkä enemmän sellainen yhden ihmisen kissa. Vieraat on aina vähän epäilyttäviä ja yleensä Bellis meneekin piiloon. Huvittavinta Belliksessä on, kun kissani menevät vanhemmilleni hoitoon niin siellä Bellis suorastaan kiehnää äitini kimpussa, mutta kun vanhempani tulevat luokseni kylään niin ei, sitten mennään piiloon. Ota nyt selvää neidin ajatuksista. Varsin valikoivaa on hänen rohkeutensa, valjasulkoilussakin mennään vaikka minne. Belliksen hoito on helppoa, lähes kaikki ruoka käy, kampaaminen on ihanaa, näyttely pesu ei ole ongelma, kynnet saa leikata, ja jopa hampaita harjataan!

Canna

CH FI*RockyHill´s ChimalisLye, sinikilpikonnahopeatabby (gs 22)  naaras, syntynyt: 23.3.2021

Canna on ensimmäinen kasvatuksessa käytettävä kissani. Cannassa on kaikki mitä toivoin ja enemmän. "Tilasin" hopea kissan ja sain lisäksi sinikilpikonnan! Cannan isä on Belliksen veli ja emo on Witsarin kissalan kasvatteja. Joten tässä yhdistyy kahden tykkäämäni kissalan kissojen piirteet ja ominaisuudet.

Canna on utelias ja reipas, ja kaikkien muiden kissojeni hemmottelema. Kenen tahansa viereen voi käpertyä pestäväksi.  Cannasta on ensimmäisen tiineyden ja pennun aikana kuoriutunut varsinainen kiehnääjä. Cannalla on myös asennetta, välillä pitää yrittää pomottaa isompiaan. Ja tassulla voi mätkäistä toista ihan vaan koska sattui siltä tuntumaan. Cannan kanssa on myös käyty näyttelyissä, siellä Canna esiintyy ihan ok, mutta vielä on hieman tottumista, näyttely häkissä on ihana olla etenkin jos mukana on Viola tai Bellis.

Canna Belliksen tapaan rakastaa kampaamista kunhan  upeaan häntään ei liikaa kosketa. Cannan turkin laatu on hieno, hopea ja sinikilpikonna väritys tekee turkista varsin haastavan. Cannan väriä on myös arvottu suuntaan ja toiseen, jonkun ollessa sitä mieltä että ei ole hopea ja toisen sitä mieltä että ei ole sininen. DNA testillä on varmistettu että on kyllä sininen. Hopeaa ei voi testata, mutta kyllä neiti hopea on, ei ehkä niin selkeä ja hyvä hopea. 

Cannalla on todella pitkä häntä ja tuuhea, jalat ovat Cannalla  korkeat, Canna on jykevämpi ja lihaksikkaampi kuin miltä hoikka yleisvaikutelma näyttää. Cannalla on hieno profiili ja päänkolmio. Odotan innolla kun Canna alkaa kasvattaa ensimmäistä kunnon talviturkkiaan!

Daucus

 FI*Tassukedon Daucus , "porkkana", punatabby, (d 22), naaras, syntynyt 11.7.2022.

Daucus on Tassukedon ensimmäinen pentu, Cannan ainokainen. Aivan hurmaava ja valloittava luonne jo ensimmäisistä viikoistaan alkaen, eli eihän tästä ensimmäisestä voinut luopua. Daucus on luonteeltaan utelias ja reipas. Vanhempien kissojen sähinät eivät alussakaan kauheasti korvaa hetkauttanut, mitä nyt totesi pieni että "voi höh" ja jatkoi hetken päästä omia touhujaan. Kovasti seurailee ja ihailee talon muita kissoja, etenkin pomo Violan luo jos pääsee hengailemaan niin se vasta hienoa on. Canna-mamman kanssa leikitään paljon, ja kohta jää painissa emo kakkoseksi. Daucus on todella suuri pentu, saihan hän kaiken ruuan ja huomion kun ainut on. Jännä onkin seurata mitä tästä ihanasta kasvaa, valtavan kokoiset tassut ainakin viittaavat siihen, että mikään pieni ei tästä neitokaisesta tule.

Daucuksen kanssa kokeillaan näyttelyitä, reipas luonne ainakin on kohdallaan. Pään tarvitsee vielä kasvaa ja kehittyä, että näyttelyissä menestytään. Daucuksen kasvatukseen käyttö on myös vielä auki, mahdollisesti siis tulevaisuudessa näemme pikku "porkkanoita". 

 Cannalle kun syntyi toinen pentu, Daucuksen siskopuoli, niin ensimmäisten viikkojen jännityksen jälkeen Daucus olisi halunnut  kokoajan hoivata pientä pentua. Emon vaistot heräsivät. Kun pentu kasvoi lähelle luovutus ikää, vaihtuikin hoivavietti mustasukkaisuuteen. Ei ollutkaan enää niin ihanaa kun on pieni söpö kissa talossa huomiosta kilpailemassa. Ötökän muutettua omaan kotiin onkin Daucus ruvennut seurallisemmaksi ja hakemaan enemmän huomiota minulta. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita